Karalienės Bonos virtuvė

Leidykla: Aukso žuvys
Informacija
  • Metai 2018
  • Puslapiai 220
  • Leidykla Aukso žuvys
  • ISBN 9786098120370

Knygos „Karalienės Bonos virtuvė“ aprašymas

„Karalienės Bonos virtuvė“ – istoriškai pažintinė ir gastronominė kelionė, pristatanti vieną ryškiausių XVI a. LDK istorinių asmenybių – Lietuvos didžiąją kunigaikštienę ir Lenkijos karalienę Boną Sforcą. Tai pirmoji lietuvių autorių knyga apie šią nepelnytai užmirštą valdovę, kuri atitekėdama į LDK ir Lenkiją savo kraityje atsinešė ištisą Renesanso epochą.

Ne tik skaityti, bet ir patirti istoriją autorės kviečia į virtuvę – knygoje pateikiami 29 modernizuoti Renesanso laikų receptai, kurie, tikėtina, buvo žinomi ir Bonos dvare. Teigiama, kad Bona Sforca ne tik atnešė į Lietuvą itališkų patiekalų madą, bet ir suformavo Viduržemio jūros virtuvės tradiciją.

Apie autores

Jolita Bernotienė – knygos idėjos autorė, ekonomistė, IT inovacijų ekspertė, Vilniaus miesto gidė, veikli dviejų vaikų mama. Domisi LDK kunigaikščių ir valdovų biografijomis, sėkmės istorijomis.

Rasa Leonavičiūtė – Lietuvos istorijos instituto doktorantė, Vilniaus universiteto istorijos fakultete baigusi istorijos (medievistikos krypties) studijas. Nuo 2013 m. tyrinėja Bonos Sforcos veiklą LDK, šia tema rengia ir disertaciją. Domisi Lietuvos didžiojo kunigaikščio dvaro, LDK politine istorija XVI a., moters istorija, LDK didikų giminėmis.

Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:

Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.

Rašyti komentarą

Norėdami rašyti komentarą turite prisijungti arba užsiregistruoti